Grevskapsloppet 2018

Grevskapsloppet vs diabetes. Träningsglädjde för alla!

Vi vill att vårt lopp ska vara för alla oavsett om du har ett högt mål, bara vill motionera eller vill promenera längs vår vackra bana. Vi hoppas att man känner sig lika välkommen att delta vare sig man är 2 eller 90 år, oavsett om man vill springa, ta stöd av rullator,  rulla fram med rullstol eller jogga med en protes.

Vi vill också att loppet ska vara tryggt och säkert även om man har en sjukdom. Vi tycker att träning ska kunna anpassas och vårt mål är rörelseglädje för alla! I arrangörsgruppen vet vi att det kan vara komplicerat att leva med diabetes och att många, framförallt barn med typ 1 och deras föräldrar kan vara rädda över  att inte ha full kontroll och det kan vara oerhört skrämmande att våga låta barnen ta risker. Ett sådant exempel kan vara att delta i ett event likt vårat.

I år har vi därför satsat extra på att diabetesanpassa loppet, dels genom att utöka  antalet funktionärer längs barnens banor, lära ut grundläggande kunskap om sjukdomen till våra funktionärer som dessutom kommer att ha druvsocker att bjuda på vid behov. Det kommer även att finnas druvsocker och saft vid vätskestationerna om blodsockret blir lågt. I start/mål målområdet kommer vi ha en insamling till förmån för barndiabetesfonden samt sprida information för att öka kunskapen hos allmänheten.Alla med diabetes som anger detta i föranmälan erhåller ett kit med bl.a diabetesarmband, löparbälte och smakprov på druvsocker från Lindroos, allt för att göra livet lättare när det gäller träning och diabetes. Vid målgång finns det både sockerfria och vanliga alternativ på mellanmål.

Hoppas vi ses den 1 juli på Visingsö.

 

Håll koll på denna sida för uppdateringar för vi jobbar på stenhård för att förbättra ännu mer. Vill du bidra på något sätt, sponsra eller har några bra idéer. Kontakta cecilia@campvisingso.se eller linn@holter@live.se

 

* Fick förslaget om att det vore kul att ha en "diabetes picknick" direkt efter loppet. Bra ide tycker vi och jobbar just nu med detta.